Сградна автоматизация

Сподели с други

LON

Стандартизирана и независима от производителя шинна система за изграждане на локални мрежи от интелигентни сензорни и изпълнителни устройства и контролери, за свободно шинно окабеляване. Комуникацията се извършва обектно ориентирано посредством така наречените стандартни мрежови променливи (SNVT). Те са описани в публикувания функционален профил: pump controller 8120.

Преимущества:

  • Единен шинен стандарт в световен мащаб
  • Изключително малки усилия и разходи за окабеляване при свободна шинна топология

Независимо от производителя конфигуриране: LON го позволява

LON представлява една комуникационна система, която позволява както вертикалната комуникация между всички нива на автоматизиращата система, така и свободната мрежова топология с двупроводния носител TP/FT10. С LON са въведени профили, които позволяват независимо от производителя конфигуриране.

Директно свързване на произволни устройства в мрежа

LON залага съзнателно на принципа на децентрализацията. Това позволява директно свързване на произволни устройства в мрежа, без йерархия в мрежата. Благодарение на дефинирането на няколко типа носители и на използването на мрежов номер могат да бъдат реализирани комплексни приложения, дори и извън границите на носителя. Логическите връзки между мрежовите променливи се реализират с конфигурираща програма и се запаметяват в глобална база данни на проекта. Дефинирането на приложни профили осигурява унифицираното използване на продукти на различни производители.

Функционалният профил на LON позволява многобройни приложения

Решенията на Wilo се базират на функционален профил LON 8120 за помпи. При това помпеният обект в LON винаги изобразява една помпена система. Няма значение дали е свързана отделна единична помпа, сдвоена помпа или многопомпена система. По-долу ще намерите подробна информация за отделните начини на присъединяване Wilo-LON и за документите, необходими за конфигурирането.

Modulbeschreibungen

Серии

  • Серия Stratos/Stratos-D/Stratos-Z

Серии

  • Серия IP-E/DP-E
  • Серия IL-E/DL-E - Серия Economy MHIE
  • Серия Multivert MVIE
  • Серия Helix VE

Опционален модул LON CC

cc lon modul  pic 01 0708 gr

Даунлоуд

Серии

  • Серия Wilo-Comfort CO.... /CC
  • Серия Wilo-Comfort COR.... /CC
Сподели с други

LON

Pioneering for You